Hvilke Slankepiller der virker?

Der er mange slankepiller på det danske marked, og man kan købe en effektiv slankekur både i butikkerne og på nettet. Men hvilke slankepiller virker egentlig bedst, slankevejledning.dk giver dig her en oversigt over de bedste produkter.

Lysten til at tabe vægt hurtigt er svær at modstå – vi vil jo alle gerne have en lille talje og BMI. Men fungerer slankepillerne og slanker de andet end din pengepung? Og er de en sikker mulighed for effektivt og varigt vægttab?

Vi giver her et overblik over de forskellige slankepiller, deres virkning og bivirkning.

En række vægttabs piller er tilgængelige på dit lokale apotek, matas, supermarked eller helsekostforretning. Endnu flere slankepiller er tilgængelige online, både lovlige og ulovlige. Du skal dog aldrig nogensinde købe ulovlige og ikke godkendte slankepiller, de er nemlig ikke dokumenterede og i værste fald kan de være direkte farlige for dit helbred.

Kosttilskud og slankepiller er ikke underlagt de samme strenge standarder, som den almindelige receptpligtige medicin. Således kan de sælges med begrænset bevis for effektivitet og sikkerhed.

Sundhedsstyrelsen overvåger sikkerheden og kan tage skridt til at forbyde eller tilbagekalde farlige produkter. Faktisk har man forbudt salg af kosttilskud indeholdende ephedra og andre efedrin-lignende ingredienser.

Det er vigtigt at gøre dit hjemmearbejde, hvis du tænker på at prøve slankepiller. Læs etiketterne grundigt og tal med din læge eller på apoteket. Også være sikker på at tjekke de danske myndigheders hjemmeside for advarsler om sikkerhedshensyn og tilbagekaldelse af produkter.

Tabellen viser fælles vægttab piller og hvad forskningen viser om deres effektivitet og sikkerhed.

ProduktEffektVirkningBivirkninger/ulemper
Alli — også kendt som orlistat og XenicalForhindrer optaget af fedt i tarmen. Effektivt; men vægttabet er ikke så stort som ved den orginale XenicalDiarre, olie agtig afføring. I sjældne tilfælde kan det give leverskader
Bitter orangeØger kalorie forbrændingenSandsynligvis meget lille virkningEn smule forhøjet blodtryk og puls
ChitosanBlokere fedt optagetSandsynligvis lille virkningUrolig mave og svimmelhed. Mere luft i maven. Forstoppelse
ChromiumMindsker appetitten Øger kalorie forbrændingenMeget lille effektHovedpine, insomnia / søvnløshed. Humørsvingerne
Conjugated linoleic syreMindsker kropsfedtetVirker formodentlig efter hensigtenTræls mave og svimmelhed
Green tea ekstraktNedsætter appetiten. 
Øger forbrændingen og hæver kalorieforbruget
Begrænset videnskabelige beviserSvimmelhed, søvnløshed, irritation, opkast, opsvumlethed. Diarre 
Guar gumBlokere optaget af fedt. Øger mætheds følelsenSandsynligvis ikke eksisterende virkningAbdominal pain, gas, diarrhea
HoodiaMindsker appetittenBegrænset videnskabelige beviserIkke megen information tilgængelig

2 Replies to “Hvilke Slankepiller der virker?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *