Jeg er stadig frustreret og ked af det…

Nu har jeg den seneste måned siden vi blev informeret af kommunen om reformen, søgt 10 jobs, fået et afslag og de andre ignorerer mig vist bare. Og jeg har ikke været kræsen, for jeg har søgt på alt mellem rengøringsassistent til indretningskonsulent!

“Flyt bare til noget mindre”, “Find et job” – jaja Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, det er bare ikke så let! Vi har da ikke råd til pludselig at skulle flytte til noget mindre og stå med to huslejer, bare fordi regeringen synes det. Og er der overhovedet noget ordentligt at bo i til det beløb I så gavnligt skænker os? Eller er det ikke tilladt for de små i samfundet at kræve bare en smule standard?
Men selvom jeg ikke har lyst til at flytte herfra, så har jeg også her gjort mit forarbejde og skrevet os op til mange og meget mindre boliger og kigger ugentligt efter nye boligopslag – intet nyt på den front heller.

Jeg nyder virkelig min sidste tid på barsel!

Og jeg er hverken doven eller uvillig til at tage arbejde! Og hvis det er et must for at være kontanthjælpsmodtager, så skulle jeg slet ikke have været berettiget i første omgang! NÅ!
Og når medierne gang på gang interviewer mennesker der synes “det er så forfærdeligt at få taget kontanthjælpen, for de har ikke overskud til at få et arbejde” så er det sgu da klart at alle tænker “GODT, der endelig bliver en konsekvens”.
Så find da nogen det virkelig går ud over! Find en kernefamilie, far, mor og børn, der er nødsaget til at flytte fra hinanden for ellers er der hverken tag over hovedet, mad på bordet … hvis overhovedet et bord at stille det på!
Find en der er for syg til at arbejde, men ikke syg nok til at komme på førtidspension, haha, så kan vi lige fjerne lidt af din indkomst så du ikke længere har råd til at betale medicin og behandlinger, så du er endnu længere fra at blive rask.
Find den nybagte mor der føder d. 31 december 2013, som d. 1 januar 2014 ikke længere vil have råd til at holde barsel fordi hun bor sammen med faderen til hendes barn, der tjener lige nøjagtigt mere end kontanthjælpen. Skal hun så bare aflevere sin 1 dage gamle baby i vuggestuen, eller tage babyen med på arbejde … hvis hun da er så heldig at finde sådan et med en nyfødt på armen.

Ja, jeg undrer mig bare…

Ved næste valg stemmer jeg på Robin Hood, han har da hjertet på rette sted – at tage fra de rige og give til de fattige. Hvorfor blive ved med at give de rige flere skattelettelser, så forskellen mellem rig og fattig bliver endnu større? Hvad med at bruge de penge på at skabe flere ressourcer til at få folk på kontanthjælp i arbejde?

Mellem mine barsler var jeg i aktivering, og hvad var det for noget pis? Hvorfor skulle jeg med min universitetsuddannelse sidde blandt unge med flere dropouts end fingre på hænderne? “I dag skal vi snakke om hvordan man søger ind på en uddannelse” – nå?! Hvad med at sætte mig til noget med liiiiiidt mere relevans, bare en anelse, ikk? En dag skulle vi bare sidde og tegne en cykel! Tegne en cykel! Det er for latterligt til overhovedet at kommentere…
Jeg kunne da godt have brugt hjælp til at få udformet et virkelig godt CV og råd til at skrive gode ansøgninger, så jeg er godt rustet til at træde ind i den barske jobsøgningsverden. Nej, du er under 25 år, så har vi kun den her kasse til dig!
Jeg er spændt på, hvordan de tackler aktiveringen nu hvor jeg er over 25 år – håber jeg bliver positivt overrasket, men jeg tvivler!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *