Knækbrødshapsere

I dag har været en rigtig god dag.
Dagmar er ved at blive kørt ind i vuggestuen, og det har ikke udelukkende været let, men i dag er det bare gået super, så jeg har været totalt overskudsmor.

Jeg plejer ofte at give Ludwig og Dagmar en lille snack når vi kommer hjem fra vuggestuen. Så sidder vi omkring spisebordet og falder til ro ovenpå en lang dag, vi lægger puslespil og hyggesnakker.
Den lille snack hjælper også på at de ikke går hen og bliver alt for sultne inden aftenmaden kommer på bordet, og ulvetimen bliver knap så pylret og stressende når de har fået lidt i maven.

Da Dagmar havde spist frokost besluttede vi os derfor for, at lave nogle knækbrødshapsere til når Ludwig kom hjem fra vuggestuen. Herhjemme laver jeg normalt lchf-knækbrød, men disse er lidt mere børnevenlige med rug- og hvedemel.

Du skal bruge til ca. 30 små hapsere…
100 g. rugmel
50 g. hvedemel
35 g. havregryn
50 g. sesamfrø
50 g. græskarkerner
50 g. hørfrø
50 g. solsikkekerner
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
2 dl. vand
1 dl. olie

Du skal gøre…
Bland alle de tørre ingredienser.
Tilsæt vand og olie, og ælt det godt sammen med en ske.
Hæld halvdelen af den fugtige dej på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse.
Gør det samme med den anden halvdel.
Fold bagepapiret om pølserne og læg dejen i køleskabet i en halv time

Skær dejen ud i passende størrelser og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir, tryk dem eventuelt lidt ud med fingrene så de bliver flade.
Bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Opbevar knækbrødene i en lufttæt beholder.

De er lækre som de er, men vi herhjemme kan godt lide dem med en god klat smør eller marmelade – mmmh!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *