morgenbordet

I søndags ved morgenbordet snakkede vi om Julemanden og om at han kommer med gaver hvis børnene opfører sig pænt, og Ludwig spørger så om Julemanden kommer med en ny sut, hvis han lægger sin sut ned i julesokken.

Ludwig var 17 dage gammel før han fik sin første sut. Frederik var efter sin barsel igen startet på sine sene arbejdsaftener som tjener og Ludwig ville den aften ikke stoppe med at græde, så jeg sendte Frederik en sms om at NU giver jeg ham altså sutten!

Siden har vi haft den regel at sutten kun bliver brugt hvis man er rigtig ked af det, og da Ludwig blev 1 1/2 år ændrede vi det til at man kun bruger sut når man sover – og Ludwig har aldrig haft noget imod at det har været sådan.

Mange børn i Ludwigs vuggestue har sutten i munden hele tiden og det synes vi er helt, helt forkert. Hvordan skal børnene så kende forskel når sutten både forbindes med at være ked af det, men også at være glad? Og det må jo være 100 gange svære at vænne dem af med den bigen.
Ludwig har et meget afslappet forhold til sutter, og er aldrig blevet tvær når vi har bedt om at få sutten igen når han er færdig med at være ked af det og færdig med at sove, han har blot taget den ud og fortsat med det han nu har gang i.

Da vi lavede sove-reglen, så besluttede vi os også for at vi ikke ville købe flere nye sutter og at efterhånden som sutterne forsvandt, så ville dagen hvor vi sagde farvel til den sidste sut jo på et tidspunkt oprinde.

… og den kom så igår!
Ludwig havde to sutter tilbage, og søndag aften inden han gik i seng sagde han at han ville lægge sin ene sut ned i sokken og så sagde vi at Julemanden forhåbentlig ville bytte den til en gave næste dag.
Og det gjorde Julemanden selvfølgelig, og Ludwig var rigtig begejstret og stolt, så igår aftes sagde han ville lægge sin allersidste sut i sokken. Vi spurgte ham om han var helt sikker, og der var ingen slinger i valsen – han gik bestemt ind på sit værelse, hentede sutten og lagde den ned i sokken.

Der var slet ingen problemer med at lægge ham i seng uden sutten, og han har sovet fint hele natten. Og tror han er fint tilfreds med at have fået to gaver, istedet for to nye sutter af Julemanden.
Tænk at vores lille Ludwig nu er så stor at han træffer sådan en beslutning og træder et skridt tættere på at være en stor dreng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *