NÅR ALDEREN TRYKKER – HOS DIG SOM JOBSØGENDE

Som tidligere “headhunter” ved jeg, at mange går i panik, når de nærmer sig 40 år……….. ”det er karrierens sidste job, jeg nu skal søge”. Problemet er dobbelt: Virksomhedernes holdninger til alder – og ansøgernes.

Vi vil meget gerne have synspunkter fra dig, fra personalechefer, fra AF og fra andre offentlige myndigheder. Faktisk ville vi med denne debat gerne yde vores beskedne bidrag til at vende udviklingen.

Virksomhederne udelukker de ældre fra de gode jobs! De tror, at man er tæt på at være hjernedød, når man nærmer sig de 50, og at man er hinsides al terapeutisk rækkevidde. Skulle man komme til samtale, bliver man nemt stemplet som overkvalificeret – og virksomheden kan sikkert ikke honorere lønkravet. Det er det gennemgående træk efter Jobm@gasinets mange læserreaktioner at dømme.

Af de mange tusinde ansøgninger, jeg har gennemgået og vurderet i løbet af min karriere, er der eet markant fællestræk: Ældre ansøgere bruger megen plads på at forsvare deres alder! ”Jeg nærmer mig de 50 men er rask og rørig” osv. Det er egentligt forfærdeligt, at man nu skal til at undskylde sin alder.

One Reply to “NÅR ALDEREN TRYKKER – HOS DIG SOM JOBSØGENDE”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *