pædagogen

I sidste uge skulle Ludwig tilbage til vuggestuen efter sin juleferie, og som noget nyt skulle Dagmar også med.
Min barsel slutter i næste måned, så vi ville gerne lade Dagmar starte i god tid, så hun kunne få en så rolig og god opstart som muligt, ligesom vi gjorde med Ludwig.

Ludwig og Dagmar går på samme stue og vi havde snakket herhjemme om, hvordan og hvorledes vi skulle gøre det i forhold til at Dagmar i den første uge skulle have korte dage og om vi så skulle lade Ludwig blive eller tage ham med hjem samtidig med Dagmar.
Efter at have snakket med pædagogen om det, mente hun at det var bedst Ludwig blev, så sådan blev det de første par dage selvom det var rigtig svært.

Ludwig kunne jo ikke rigtig forstå, hvorfor mor først var der og hyggede, og så pludselig bare gik hjem med Dagmar uden ham. Han klamrede sig til mine ben og vrælede, og jeg havde det rigtig dårligt med at efterlade ham sådan, selvom jeg godt vidste at han hurtigt ville tænke på noget andet.

Derfor besluttede jeg mig for, at jeg de sidste par dage i indkøringen bare ville tage ham med hjem når Dagmar var færdig med sin dag, og det fungerede SÅ meget bedre. Ingen skrig og skrål, men to glade børn. Jeg skulle bare fra start have fulgt min mavefornemmelse, men det var for svært for mig at modsige den erfarne pædagogs vejledning.
Det gjaldt jo alligevel blot en enkelt uge, og jeg er faktisk slet ikke i tvivl om at det ville have været den bedste start for dem begge at de havde fulgtes ad, så både Ludwig og Dagmar ikke skulle se hinanden blive SÅ kede af at blive afleveret og hentet hver for sig.

Men trods besværet ved aflevering og afhentning i den første uge, så har de klaret det rigtig godt. Jeg har på fornemmelsen at Ludwig synes det er hyggeligt at Dagmar også er der, og at han stadig leger med de andre uden hele tiden at skulle være storebror. Han er bare rigtig stolt af hende og når de andre børn hilser på hende siger han “Min Dagmar!”.

I dag skulle Dagmar så have sin første hele dag dernede og det gik også super godt, så jeg er en glad mor. En glad mor som tog far med ud på frokost-date i dag, ja det er jo med at udnytte når man pludselig er børnefri sådan en hel dag.

Tiden er bare gået så stærkt, synes først lige Dagmar er kommet og omvendt føles det som om hun altid har været her, men tænk at hun allerede går i vuggestue.
Jeg er rigtig spændt på at se hvordan Dagmar vil udvikle sig, nu hvor hun har fået en ny hverdag sammen med så mange andre børn og også hvordan Ludwig og Dagmars forhold vil blive, når de er sammen uden mor og far. Jeg synes allerede at Dagmar ser meget større og ældre ud, men måske er det bare en moders øjne der er så stolt over at hun har klaret sig så fint med indkøringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *