Så trådte den nye kontanthjælpsreform virkelig i kraft!

Stilen er ligesom lagt ved at der nu mangler 5000 kr i budgettet. Igår sad jeg og lavede et nyt budget, og vi har sparet alle de steder vi kan komme til uden at skulle melde os ud af forsikringer, Falck og andre foreninger, der gør at man helt sikkert kommer til skade så snart man har trykket afmeld.

Jeg må indrømme at de ekstra 5000 kr gjorde at vi kunne leve sparsomt, men jeg er fortrøstningsfuld over at vi nok skal overleve uden at skulle gå fra hus og hjem, og vigtigst af alt, hinanden. Men det kan kun lade sig gøre ved at vi vender hver en øre, og lever efter vores nye bibel – tilbudsavisen!

Igår var jeg ligeledes til samtale på Jobcenteret for at lægge en såkaldt jobplan, nu hvor min barsel slutter her i weekenden. Ved ikke om man ligefrem bør kalde det for en jobplan, når det eneste der står er at jeg gerne vil have et job, hvilket som helst job!

Kommunen tilbyder åbenbart ikke længere at man kan komme i Jobsøgningforløb, du ved, hvor man lærer at skrive en god ansøgning og hvor man bare sidder og søger job dagen lang.
Nu skal jeg istedet spilde min tid på at komme i aktivering i kommunens kantine, for det får jeg helt sikkert et job af! Så kan jeg stå der hele dagen, hente børn, lave mad, putte børn, OG så finde tid til at lave jobansøgninger – sorry baby, der bliver ikke tid til hverken mig-tid eller kæreste-tid! Men sådan er det jo bare, der er ikke så meget at gøre ved det, når først man er blevet slugt at kontanthjælpens store gab, så er det pokkers svært at kradse hårdt nok i mavesækken til at blive kastet op igen.

Men jeg gør alt hvad jeg kan…

Status er altså:
35 ansøgninger sendt
8 afslag
0 boligtilbud
Alle forsikringer sat ned på det laveste niveau, samt de billigste abonnementer på mobilerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *