YOGAEVENTYR

Jeg har altid hadet at løbe og egentligt altid hadet motion. Jeg mener, det er jo så åndssvagt hårdt?! Jeg har aldrig forstået, hvorfor så mange mennesker synes, det er så fedt at have det så nedern, og det er tydeligvis mig, der er noget galt med at bedømme efter antallet af tilmeldte til halvmarathon. Og nej, det er ikke det typiske indlæg om, at jeg er blevet omvendt og nu elsker at løbe en morgentur i bidenende kulde, fordi jeg har betalt pengesummer på størrelse med von And’s til en personlig træner. Nej, indlægget handler om, at jeg endelig har fundet noget “motion”, der virker for mig.

Og det er yoga. Jeg har nu gået i et yogastudie i en måned, og jeg kan allerede mærke forskellen i min krop. Jeg har tidligere haft utrolig ondt i højre side og skulder, specielt når jeg har siddet ved en computer, og det er blevet meget bedre. Jeg er begyndt at få muller i både arme, ben og mave. Numsen er der desværre ikke sket noget med, den er lige så slasket som altid, men mon ikke det går 😉

https://wedoweddings.dk

https://www.bryllupsbilleder.info

https://www.bryllupsfoto.info

Jeg har gået ca. fire gange om ugen, hvoraf to af gangene er yogastilen hatha, som er krævende for både balance, styrke og smidighed. De to andre gange er hhv. blid hatha og yin/restorativ, hvoraf den første er mildere version af hatha, og i yinyoga bliver man i strækkene 4-5 min. ad gangen. I yinyoga sveder man ikke, men det kræver udholdenhed at blive i et stræk så lang tid.

Fokus i yoga er at løsrive energien i kroppen og åbne op for de spændinger, der sidder rundt omkring. Der er fokus på at åbne hjertet op og gøre sig selv så lang og bred som muligt, så der er masser af plads til ny og frisk luft i lungerne. Der er også fokus på åndedrættet, for det er et stabilt åndedræt, der gør, at man kan komme endnu længere ind i stillingerne. F.eks. kan man ved en indånding rykke sig en smule ud af stillingen, og ved udåndingen komme lidt dybere ind i strækket. Og jeg elsker det så latterligt meget.

Det jeg specielt elsker ved yoga er, at det ikke føles, som om jeg dyrker motion. Gennem halvanden time er der en instruktør, der guider holdet (personlig træner go home!), og som hele tiden sørger for, at man gør det rigtigt, og at man får hvilet mellem stillingerne. Derfor kan man også dyrke yoga hver dag. Jeg skal derfor hverken bekymre mig om at få skader eller følge et stramt træningsprogram, da alt er klaret for mig. Til gengæld er yogastudier dyrere end fitnesscentre, det koster 450 kr. næsten alle steder, men det er det hele værd, synes jeg. Stemningen er fantastisk, og underviserne er skøre og entusiastiske på den der “jeg-rejser-til-Indien-årligt” måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *